Heerlijke bananenpannenkoekjes maken!

Ik had bananenpannenkoekjes al tig keer voorbij zien komen als ultieme lekkernij. Als iets wat je écht een keer moest proberen! Officieel is dit zelfs een gerecht wat je absoluut een keer moet hebben gegeten als #fitgirl, maar aangezien ik teveel van ongezonde dingen houdt ben ik dat niet. Wel moet ik van mezelf fruit eten aangezien ik mijn vitamientjes binnen moet krijgen. Als je eenmaal student wordt, zorgt die bezorgde moeder daar niet echt meer voor haha. Goed, ik had dus fruit in huis, wilde dat niet eten op de standaard manier, want saai, en bedacht me dat ik ook wel eens een keer die bananenpannenkoekjes wilde proberen. De ene persoon is er fan van, de ander vind het helemaal niets. Ik probeerde ze uit en vond ze heerlijk. Heb denk ik het geluk gehad dat ik meteen het goede recept had. Deel het daarom graag met jullie, even iets om vandaag lekker klaar te maken! Tip: houdt je niet van bananen? Dan vindt je dit ook niet lekker.

What do you need? (voor 10-12 bananenpannenkoekjes)

  • 2 eieren
  • 2 bananen (hoe rijper hoe beter, maar met niet zulke rijpe bananen zijn ze ook prima)
  • Eventueel een snufje kaneel
  • Het schijnt dat ze luchtiger worden als je bakpoeder toevoegt, maar dat heb ik niet uitgeprobeerd. Kun je proberen dus 😉

Oh en een pan of course.

How to make:

  • Stap 1: Om de bananen makkelijker klein te krijgen knijp je ze fijn als ze nog in de schil zitten. Hierna haal je de schil eraf en prak je de bananen fijn met een vork. Of pureer je ze met een staafmixer, net wat je fijn vindt.

Aviary Photo_131221367700774920.png

  • Stap 2: Doe de eieren in een bak en mix dit even met een garde of mixer.
  • Stap 3: Doe de eieren en de bananenprut bij elkaar en mix dit. Het is lekker als er geen stukjes/klontjes meer inzitten, maar als je nog echt de banaan wil proeven kan ik je aanraden om een garde voor alles te gebruiken zodat het slecht gemixt is en je nog meer een ‘bite’ hebt.

Aviary Photo_131221370370196470.png

  • Stap 4: Als je kaneel wil toevoegen, dan moet je dat nu toevoegen.
  • Stap 5: Als je je mixje goed klaar hebt, pak je een soeplepel of iets waarmee je pannenkoekenmix mee uit de bak in de pan krijgt.

Aviary Photo_131221368834939928.png

  • Stap 6: Als je perfecte rondjes wilt, zou je bakringen kunnen gebruiken, maar hier was ik te lui voor en ik had geen idee of we die in huis hadden dus ik heb telkens een soort van rondje gemaakt. Je zou er 3 in de pan per keer kunnen doen, dus niet een te groot rondje maken.
  • Stap 7: Bak je bananenpannenkoekjes net zoals normale pannenkoeken: ‘tot ze goudbruin zijn’ en leg ze op een bord. Ga net zolang door totdat je mix op is.

Aviary Photo_131221371437117020.png

  • Stap 8: Wil je als fitgirl of fitboy deze bananenpannenkoekjes eten, eet je ze zo op. Wil je gewoon ongezond doen? Gooi er lekker stroop en/of poedersuiker op. Chocopasta zal vast ook lekker zijn, genoeg ideeën in ieder geval haha.
  • Stap 9: Eet je bananenpannenkoekjes op! Eet smakkelijk!

Ben nu stiekem wel benieuwd naar je oordeel! Wat vond jij: heerlijk, oke, niet zo bijzonder of vies? Let me know!

XO Elise

 

 

Pinterest
Pinterest
YouTube
Follow by Email
Instagram
Facebook
Facebook

1 Comment

  1. Sarah
    1 augustus 2017

    Ik heb het uitgeprobeerd en het was heerlijk! super bedankt!

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *