Muziek ontdekken! – Editie Mei

Een hele tijd lang heb ik enorm veel muziek op mijn blog gedeeld en stiekem mis(te) ik dat best wel. Of course ik ben nog steeds muziek verslaafd, maar wat delen is ook wel weer een keer tof. Mocht je die andere muziekblogs allemaal hebben gemist, ik deel een lijst met muziek met je die mij enorm aanspreekt. Muziek die je wel of niet kent, van worship naar pop naar country en ga zo maar door. Muziek is iets wat elke dag wel aanwezig is in mijn leven. Een dag zonder muziek is een dag niet geleefd, je kent het wel. Ook de lijst van vandaag is weer zeer divers, dus neem je tijd en luister lekker weg! Mocht je de afspeellijst Coffeehouse op Spotify ook net zo vaak luisteren als ik dan zul je er veel van herkennen. Die lijst is zo chill!

Eerste nummer van de lijst is Melt van JONES. Geweldig deuntje, geen totaal oppervlakkige tekst en heerlijk om even lekker bij weg te dromen.

Het tweede nummer is een Nederlandstalige. Net genoeg, gezongen door Gerson Main en Anna Rune. Beide bekend door het programma de Beste singer-songwriter van Nederland. Ik vond Gerson meteen tof toen ik hem zag en dit nummer in combinatie met Anna Rune heeft een lekkere vibe.

Het derde nummer van deze lijst is van Ben Cantelon – Guardian. Dit nummer is een heel vet worship nummer met een hoopgevende boodschap en lekkere muziek eronder!

Van het vierde nummer ben ik echt fan. Tom Grennan kende ik nog niet, maar wat heeft deze man een lekker stemgeluid zeg! Ik vond ‘m in coffeehouse, maar hij lijkt christelijk te zijn. In ieder geval het luisteren waard. Wat een heerlijk stemgeluid. I’m in love.

Het vijfde nummer van deze lijst komt ook uit de Coffeehouse-afspeellijst en heeft echt een heerlijke melodie, prachtig stemgeluid en zing je zo mee. Emma Bale zingt met dit nummer Fortune Cookie over haar weg die ze gaat en de meningen van mensen die ze vaak afwacht.

Ik kende Ruth B. al van  het nummer Lost Boy dat ik in mijn middelbare schooltijd vrij vaak zong met besties Leonie en Tirza. Dit nummer van haar vind ik ook heel vet. Superficial love is een liedje over de liefde, zal ook es niet he. Maar goed, deze is goed vormgegeven en Ruth B. is het luisteren waard.

Suzan en Freek kende ik ook nog niet voordat ik de Coffeehouse-lijst kende, maar nu ken ik hun nummer helemaal uit mn hoofd. Het lied gaat over de lessen die Suzan meekreeg van haar vader. Heel mooi nummer, omdat er echt een verhaal wordt verteld! Je wordt goed meegenomen.

Dit nummer van James TW zal wel voor veel mensen bekend zijn, maar de acoustische versie laat ik in deze lijst horen. James zingt over zijn zoontje en dat hij en zijn vrouw uit elkaar gaan en wat dat met zich meebrengt. Ook dat ze het beste willen voor hun kinderen en altijd van ze blijven houden, wat er ook gebeurt en ik vind het heel vet dat hij dit heeft geschreven. Er ligt enorm veel emotie in dit nummer en dat maakt het echt heel vet.

Even overschakelen naar het volgende nummer! Heel anders, maar ik word blij van deze melodie. Lekker dance-like-nobody-is-watching nummer 😉 MY BABY met Make a hundred.

George Ezra blijft een heerlijke stem hebben, en dat verwacht je niet zo snel als je zijn jonge hoofd ziet. Vind ik vet. Als je stem lekker anders is als mensen verwachten. Barcelona is wel een redelijk bekend nummer van hem geloof ik, maar blijft lekker om te luisteren!

Alle Farben met Bad Ideas is een heerlijk zomer nummer. Acoustisch is ie ook heel lekker, maar de beat eronder blijft goed. Kende jij deze al?

Nummer 12 van de lijst is Gavin James met een cover van La La Land, city of stars. Ik houd van deze versie. Zo’n heerlijk stemgeluid, liefde! Ach ik stop met lullen erover, luister m zelf maar gewoon!

The Chainsmokers & Coldplay. Ja dat is gewoon een gouden combinatie. Verder vrij bekend en weer over de liefde. Muziek is zo inspirerend als het gaat om de liefde. Vind het wel knap om er weer een nieuw origineel nummer over de liefde bij te doen haha.

Nóg een nummer over de liefde! Deze keer wel over het niet goed gaan ervan en dat enorm goed vertaald naar muziek. Volcano van Emily Hearn is dat in dit geval. Heel veel emotie in dit nummer. Daar houd ik wel van! (alsof je dat nog niet had opgemerkt. haha)

Het vijftiende en laatste nummer van de lijst: ISAIAH met Don’t come easy. Een nummer die ik kende weer via Coffehouse-playlist (geen reclame dit hoor, maar jeetje die lijst is goud waard) en die kende ik dus al voordat ik ‘m hoorde op Eurovision 2017 die laatst was. Vond m toen al goed, maar door Eurovision nog beter.

Goed ben je al die liedjes over liefde en de Coffeeplaylist nu zat? Mooi, mag je me tips insturen voor de volgende lijst waardoor je weer een uur van je leven verspild! Vriendelijke groetjes!

XO Elise

Pinterest
Pinterest
YouTube
Follow by Email
Instagram
Facebook
Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *