Dabar is begonnen!

Hee lieve lezers!

Momenteel ben ik bezig met dabarwerk op camping Zeestrand in Termunterzijl. Ik hoop jullie zo’n beetje elke dag of om de dag op de hoogte te houden van wat er allemaal op de camping gebeurt met mij en mijn teamgenoten. Dabarwerk is recreatie en evangelisatiewerk op de camping en betekent woord en daad in het Hebreeuws. We hebben hier ’s ochtends kinderclub, ’s middags een of andere activiteit en ’s avonds iets voor de 12+. Dit kan uiteenlopen van vissen tot karaoke. In de tussentijd proberen we kinderen te vermaken, meer over God te leren door team-Bijbelstudies, koken en eten we en proberen we God’s liefde uit te stralen naar de campinggasten.

Gistermiddag rond 12 uur zijn wij aangekomen op de camping. Na de overdracht met team 1 en opening door de commissie begonnen we onze spullen uit te pakken. Helga, Aline en ikĀ  gingen op boodschappenjacht terwijl Peter en Clarien bij de stacaravan bleven.
Na ons programma op de camping te hebben verspreid, begonnen we deze eerste avond pannenkoeken te bakken. Team 1 had nog wel vermeld dat de koekenpannen niet al te best waren, maar zonder zorgen begonnen we met bakken. De eerste pannenkoek brandde aan, en dan aanbranden tot op de bodem van de pan. Hij plakte er compleet aan vast. En ook een de tweede pannenkoek wilde niet werken. Slechts 7 pogingen mislukten totdat Peter besloot dat hij een nieuwe pan ging halen. Hierdoor moesten we lang wachten voordat we konden koken. Toen Peter echter terug was slaagden alle pannenkoeken erin om te lukken. Uiteindelijk hebben we dus heerlijk gegeten!

Toen we eindelijk gegeten hadden, konden we haast meteen beginnen met het kampvuur. Hier horen natuurlijk, naar traditie, marshmallows en knakworsten bij, wat de kinderen echt geweldig vonden. Ook mocht ik hierbij lekker gitaarspelen en af en toe kinderen op mijn gitaar laten spelen en er was een enorm gezellige sfeer!

Vanmorgen stond er een ochtendwandeling gepland om 8:00. Er kwamen enorm veel mensen op af! Zoveel dat we met het hele team zijn gaan wandelen over de dijk en het strandje erachter. Hierna zijn we in Heiligerlee naar de kerk gegaan, hebben we soesjes gegeten, gevolleybald en onze tweede team-Bijbelstudie gedaan. Hopelijk komen er bij onze volgende activiteit wel mensen opdagen haha.

Mocht je in de buurt zijn van Termunterzijl en zin hebben om langs te komen, wees welkom!

Liefs Lies

Pinterest
Pinterest
YouTube
Follow by Email
Instagram
Facebook
Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *